Alla inlägg den 28 februari 2009

Av Elin Ahlberg - 28 februari 2009 17:15

Så, min lägenhetsvärd ligger och slumrar på soffan vilket ger mig lite tid till att skriva om gårdagens biobesök. :)


Det som de hade lyckats få med var väldigt bra. Däremot var det mycket jag saknade. Inte mista relationer. Relationen mellan Mickael och Erica. Mellan Mickael och Cecilia. Mellan Lisbeth och hennes vännina som jag precis nu inte kommer på namnet på. Det är ett måste att ha läst boken för att förstå en hel del. Det är nästan så att det känns som att de förutsätter att man gjort det. Men som sagt, allt som de hade lyckats få med var väldigt väldigt bra. Micke Nyqvist, som jag förövrigt åt frukost med för några veckor sedan :) är precis som väntat så bra som man kan bli. Allt han tar på blir till guld och jag beundrar verkligen honom. Noomi, gjorde rollen som Salander mycket övertygande. Svår uppgift. Och inte minst Peter Haber. Super! Han kan verkligen göra allt från Sunes tokiga pappa till galen och obehaglig våldtäcktsman/mördare. Ja, jag är inte någon strålande filmvetare och kommer absolut inte sätta betyg men jag är nöjd... med mycket.


Nu hoppar jag in i duschen och börjar förbereda mig för kvällens schlager med vinkväll någonstans på Mariatorget. Det har slutat snöa och återigen ligger Stockholm vitt. Jag längtar till vår samtidigt som jag tycker mörkret kan få omfamna Skåne nu när jag vill hem och sitta vid mitt piano.

Av Elin Ahlberg - 28 februari 2009 11:08

Jag kommer givetvis skriva en recension på filmen när jag får tid.


Det var en mycket fin dag igår. Jag, David och Thomas satt och fikade innan filmen och då kom Gunnar med flicka förbi och självfallet gjorde oss sällskap. Svergie, och framför allt Stockholm är litet.


Nu ska jag och Thomas hoppa på tunnelbanan och ta oss in till stan. Han ska vara duktig och träna och jag ska fika med Anders. Sedan blir det Systemet för att inhandla vin schalgerkvällen till ära.


Blir nog en lite fin dag idag om jag inte misstar mig.

Ovido - Quiz & Flashcards